DE VEILIGE VOORTUIN

  • ✓ 24 uur per dag veilig
  • ✓ Milieubewust plaatsing
  • ✓ Manueel te bedienen
  • ✓ Aanbevolen door verzekeraars
  • ✓ A-merk
  • ✓ 3 jaar garantie

de veilige voortuin

Een tuinarchitect en veilige voortuinen hebben een nauwe relatie, vooral omdat tuinarchitecten verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en inrichten van buitenruimten, waaronder voortuinen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten voor een veilige voortuin. Door deze aspecten in overweging te nemen, kan een tuinarchitect bijdragen aan het creëren van voortuinen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bijdragen aan de veiligheid en het welzijn van de bewoners. De combinatie van esthetiek en functionaliteit is van cruciaal belang bij het ontwerpen van veilige voortuinen.

oprit ideeën

Een bestrating is de beste optie voor een oprit. De bestrating kan bestaan uit:

Kasseien of keien, baksteen of een klinkerbestrating eventueel aangelegd in een bepaald patroon. De ondergrond moet een solide basis hebben, dit kan een bed van zand of een laag puin. Op oprit is te beveiligen met een Rhino Off-Grid beveiligingspoller.

voortuinen met een oprit

Een oprit in de voortuin is een groot voordeel. Er is altijd een parkeergelegenheid op uw eigen terrein. Een bestrating is de beste optie voor een oprit. De bestrating kan bestaan uit Kasseien of keien, baksteen of een klinkerbestrating eventueel aangelegd in een bepaald patroon. De ondergrond moet een solide basis hebben, dit kan een bed van zand of een laag puin. Op oprit of de afrastering van de entree van de voortuin  is te beveiligen met een Rhino Off-Grid beveiligingspollers.

voortuin inspiratie

Voortuin inspiratie kunt opdoen bij groothandels in tuinmaterialen en bij u in de straat. Een ontwerp van een voortuin kunt u terecht bij een hovenier of een tuinarchitect. Een wandeling bij u in de buurt is ook inspirerend. Daarbij is het mogelijk dat u voor een kleine voortuin voor een rijtjeshuis inspiratie opdoet. Voor de veiligheid kunt u terecht bij RhinoSystems of uw hovenier.

ontwerp voor veiligheid

Tuinarchitecten kunnen bij het ontwerpen van voortuinen rekening houden met veiligheidsaspecten. Dit omvat het kiezen van planten en materialen die geen veiligheidsrisico’s vormen, zoals giftige planten vermijden en gladde oppervlakken voorkomen. Het doel is om een voortuin te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als veilig is voor bewoners en bezoekers. Daarbij is een oprit in de voortuin een belangrijk aspect, hierdoor vraagt de veilige voortuin op het gebied van  veiligheid meer aandacht.

verlichting en grensbeveiliging

Het ontwerp van veilige voortuinen kan ook de plaatsing van buitenverlichting omvatten, wat een belangrijk aspect is voor veiligheid, vooral ’s avonds. Tuinarchitecten kunnen strategisch verlichtingsarmaturen opnemen om looppaden, ingangen en andere belangrijke gebieden te verlichten, waardoor de voortuin veiliger wordt.

RhinoSystems Zichtlijnen en openheid poortbeveiliging

zichtlijnen en openheid

Een goed ontworpen voortuin biedt heldere zichtlijnen, waardoor bewoners een duidelijk zicht hebben op hun eigendom. Tuinarchitecten kunnen ervoor zorgen dat er geen onnodige obstakels zijn die schuilplaatsen bieden voor ongewenste activiteiten, waardoor de veiligheid wordt verbeterd. Daarbij is ook aandacht voor de toegankelijkheid voor de natuur buiten en het dagelijks  gebruik en het gezinsvriendelijk en sociaal beveiligen van de entree of poort. Hiervoor kunnen handzame en gezinsvriendelijke beveiligingspollers worden ingezet die de contacten met de buitenwereld behouden.

kindvriendelijke ontwerpen

Voor gezinnen met kinderen kunnen tuinarchitecten kindvriendelijke ontwerpen creëren die rekening houden met de veiligheid van spelende kinderen. Dit kan onder meer het vermijden van giftige planten, het creëren van afgebakende speelruimtes en het gebruik van zachte materialen omvatten. Daarnaast is de verbinding met de natuur voor kinderen heel belangrijk. Het relatief open entree of poort met Rhino beveiligingspollers is hiervoor een mooie optie.

anti-Rampalen Rhino Systems

grensbeveiliging voor elke voortuin

Tuinarchitecten kunnen ook beveiligingsfuncties opnemen in het ontwerp van voortuinen, milieuvriendelijke Rhino beveiligingspollers, die naar wens kunnen worden gebruikt en die een duidelijke grens vormen en bescherming bieden tegen ongeoorloofde toegang.

samenwerking met RhinoSystems

In sommige gevallen kan een tuinarchitect samenwerken met beveiligingsspecialist zoals RhinoSystems om gezinsvriendelijke beveiligingsmaatregelen te integreren, zoals het handmatig beveiligen met de Rhino beveiligingspollers.

betrokken en dienstbaar

Wij begeleiden u door het volledige proces naar een veilige voortuin, met deskundig meertalig advies, aankoopondersteuning en een vakkundige installatie. Uw projectbegeleider staat gedurende het hele project tot uw dienst. Na de operationele fase van de preventieve veiligheidsmaatregel voeren we grondige controles uit, bespreken we de instructies met u en overhandigen we de speciale sleutels. Als trotse partner van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven bevestigen we onze toewijding aan professionaliteit en kwaliteit.

Contact met RhinoSystems

Neem contact op via 0031 (70) 3937435​ of vul het onderstaande formulier in.

    Offerte aanvragen