Een bollard als bescherming

Wat is een bollard en hoe werkt het? Een bollard is een automatisch zinkbare paal dat verkeer tegenhoudt of juist door kan laten gaan. Bij RhinoSystems kunt u terecht voor de beste bollards voor op uw terrein. In dit blog leggen onze experts uit waar u bollards voor in kunt zetten en wat ze voor u kunnen doen.

Bollards kort en krachtig

De bollards worden geïnstalleerd om veiligheid bij voetgangersgebieden en parkeergarages te waarborgen. Een bollard houdt met gemak een rijdende auto tegen. De bollards worden gemaakt van hoog bestendig staal. Bollards zijn corrosiebestendig, eenvoudig in onderhoud en eenvoudig te installeren door RhinoSystems.

Bollards

Sterke en niet opvallende paal

Wist u dat een anti-terreur bollard een vrachtwagen die 80 km/h rijdt en 7.500 kg weegt tegen kan houden? Ook heeft de bollard een fijne uitstraling en ziet deze er vriendelijk uit, daardoor gaat een bollard makkelijk op in de omgeving. Zo past een bollard overal, of het nu op uw eigen terrein is of bij een winkelstraat. De bollard geeft mensen een veilig gevoel en daarnaast valt hij vaak ook helemaal niet op, ideaal dus!

Makkelijke bediening van bollards

Bollards zijn naast supersterk ook nog eens makkelijk te bedienen. In slechts enkele seconden opent of sluit u de weg. U doet dit op basis van diverse bedieningsmogelijkheden. U kiest zelf welke bediening het beste bij uw wensen past.

Voorkom terreuraanslagen met bollards

Wilt u graag een drukke voetgangers plaats beveiligen? Kies dan voor de speciale anti-terreur bollards. Deze bollards zijn speciaal ontwikkeld om terroristische aanslagen tegen te gaan. Een voetganger is een makkelijk doelwit voor een auto om op in te rijden, dit is natuurlijk vreselijk en moet altijd voorkomen worden. Met bollards wordt het onmogelijk om voor een auto op een drukke plek terecht te komen, ze worden simpelweg verhinderd en kunnen geen toegang krijgen.

Nadelen van andere oplossingen

Bent u benieuwd naar de voordelen ten opzichte van andere oplossingen? Er zijn namelijk meerdere manieren om terreinen te beveiligen of af te sluiten. U kunt bijvoorbeeld ook voor een automatische slagboom kiezen om een parkeerplaats, terrein of garage af te sluiten. Het nadeel van de slagboom is dat deze prominent aanwezig is en veel ruimte inneemt tegenover een bollard. Een slagboom is daarnaast ook niet bestand tegen terrorisme, een bollard wel. Waar de bollard met gemak een flinke auto tegen houdt die met hoge vaart aan komt rijden, doet een slagboom dat niet.

Meer informatie over bollards

Neem voor informatie, advies en uw ideeën telefonisch contact met ons op via 0031 (70) 393 74 35, stuur een e-mail naar contact@rhinosystems.nl of laat een bericht achter op ons contactformulier.